Trolltunga
En av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge!

Trolltunga

Trolltunga ligg 1100 moh, omlag 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal. Her er det fantastisk og luftig utsikt!

Trolltunga er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. Den ligg 1100 moh, omlag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og luftig utsikt.

Turen:
Det er merka sti til Trolltunga. Frå parkeringsplass P2 i Skjeggedal (hovudstartpunktet) er det 28 km t/r, ein høgdeskilnad på ca. 1200 m og estimert gangtid er 10-12 t t/r. Turen kan og starte frå P1 i Tyssedal og P3 på Mågelitopp. Det går og shuttlebussar mellom Odda og Skjeggedal, og mellom parkeringsplassane P1, P2 og P3, sjå meir informasjon under.

Langs stien til Trolltunga er det skilt som viser kor langt du har gått og kor langt det er att. Det er 4G- dekning med Telenor-nettet store delar av turen. Fotturen til Trolltunga er anbefalt frå starten av juni (avhengig av når snøen smeltar) og ut september. Det er viktig å vurdere om ein er i god nok form og har godt nok utstyr. All naturbasert aktivitet er på eige ansvar.  Er du uerfaren med krevjande fjellturar bør du vere med på guida tur. Trolltunga Active trolltunga-active.com og Trolltunga Adventures trolltungaadventures.com tilbyr guida turar. Frå 16. februar kan ein bli med på guida truge- eller skitur med Trolltunga Active trolltunga-active.com.

Utstyr:
All naturbasert aktivitet er på eget ansvar. Det er viktig å ha gode fjellsko, ta med ekstra klær, regnklær samt være forbered på dårlig vær. Ta med kart og kompass, rikeleg med mat og drikke, lommelykt og enkelt førstehjelpsutstyr. Været i høyfjellet kan endre seg raskt, sjekk derfor værmeldinga rett før du går til Trolltunga. Gå ikke til Trolltunga dersom det er sterk vind, mye nedbør eller tåke. Det er alltid kaldare på fjellet enn nede ved fjorden. Respekter naturen.

Hvert år er det redningsaksjonar etter turgåere i vansker. Vis aktsomhet og vær godt førebudd for turen. Start tidlig om morgenen. Fra september er perioden med dagslys forholdsvis kort og nettene er ofte kalde, vi anbefaler derfor å starte seinest kl. 8.00 om morgenen.

Sesongen for fottur til Trolltunga vil variere fra år til år, på grunn av snø- og verforhold.

  • 1.juni-30.september – Anbefalt sesong (normalår)
  • 1.oktober – 31 mai – Anbefalt kun med guide.

Ta kontakt med Trolltunga Camping ved å bruke vårt kontakt skjema eller send epost til post@trolltungacamping.no for mer detaljert informasjon om turen, kart og overnatting, evt Odda turistkontor på epost turist@ullensvang.kommune.no

Sist oppdatert28/06/2019
Basert på kilde: Destination Hardanger Fjord AS 

warningtrolltungasmall

Click for larger image.